Skip to main content
E: info@benjamindiessen.nl  |  T: 013-7617622

Onze locatie

De Eenhoorn in Diessen

Het warme hart van Diessen!
Op zondag 13 januari 2019 is door burgemeester Ryan Palmen het startschot gegeven voor de sponsorcampagne van het warme hart van Diessen.

Wat is het warme hart van Diessen?
In het ene gedeelte van het complex “De Eenhoorn” realiseerde Benjamin elf appartementen voor bewoners met een beperking. Het andere gedeelte bestaat uit gezamenlijke ruimten. Ouderen uit Diessen en omgeving houden hier sociale- en maatschappelijke activiteiten. Ook de hulpbehoevende, dementerende en eenzame ouderen krijgen er ondersteuning. Zo maken we gebruik van elkaars voorzieningen en versterken we de kracht van kleinschaligheid, ieder op hun eigen manier en in hun eigen veilige omgeving.

We vinden dat kwetsbare mensen in onze samenleving mee moeten kunnen doen. Erbij horen. Dit kunnen we realiseren door de samenwerking van Stichting Benjamin Diessen en dorpscoöperatie Wij-Wel. Dit noemen we het warme hart van Diessen.

Daar worden we allemaal beter van want……zorgen voor, biedt zoveel meer…..

Fondsenwerving, sponsoring en donaties voor……? 
Om al deze mooie plannen destijds te realiseren was geld nodig. De zorg bij Stichting Benjamin Diessen wordt betaald uit persoonsgebonden budgetten van de bewoners. De huur en inrichting van de  appartementen betalen de bewoners zelf. Het geld dat door fondsenwerving, sponsoring en donaties werd opgehaald was nodig om alle materialen en inrichting van de algemene ruimtes van Stichting Benjamin Diessen te financieren.

Denk hierbij aan; plafondliftsysteem (tillift), snoezelruimte, electronische hulpmiddelen als een uitluistersysteem Domotica, brandmeldinstallatie, inrichting en stoffering van de gezamenlijke ruimtes zoals keuken, woonkamer, badkamer en tuin.

Hiervoor hadden we zo’n € 300.000,-  nodig. En door alle donaties en giften, groot en klein, hebben we dit fantastische bedrag bij elkaar gekregen en hebben we in 2020 onze gezamenlijke droom werkelijkheid zien worden. Nu wonen onze kinderen op een heerlijke en veilige manier bij elkaar en ook in de samenwerking met de dorpscoöperatie Wij-wel hebben we elkaar gevonden.

We zijn ontzettend dankbaar voor elke gift, groot of klein. Fantastisch om te zien dat zoveel mensen, bedrijven en instanties zo’n warm hart hebben voor ons warme hart van Diessen!